Fiat Argo is Palio- en Punto-opvolger

Voordat je naar de dealer rent: deze nieuwe Fiat is voorlopig alleen voor de Braziliaanse markt maar het is niet uitgesloten dat we ook in Europa met deze Argo te maken krijgen. De Argo volgt in Brazilië niet alleen de Palio op maar tegelijkertijd ook de Punto. Die laatste is inmiddels al ruim tien jaar op de markt en mag, hoe mooi we het model dan ook nog steeds vinden, wel een keer vervangen worden.

De Argo is gebaseerd op het (ingekorte) platform van de Tipo. Binnenkort kunnen we alles tonen van de nieuweling maar nu moeten we het nog even doen met de foto’s van het exterieur van deze sportieve HGT, uitgerust met een 1.8 E-torq motor. De tammere varianten maken gebruik van de splindernieuwe 1.0 en 1.3 firefly-motoren. Hoewel we die eerste, de 1.8, vermoedelijk nooit in Europa gaan zien zullen de schone en zuinige Firefly’s ongetwijfeld ook hier leverbaar worden. Als topper kunnen we dan wellicht de 1.4 MultiAir verwelkomen.

Voor het zover is mag de Argo zich eerst in Brazilië gaan bewijzen. We zijn benieuwd naar meer beelden van de nieuwkomer en zullen ze uiteraard laten zien zodra we ze hebben.