Fiat Brazilië scoort beste resultaat eerste halfjaar ooit

fiat-uno_2011

Het mag in Europa dan redelijk beroerd gaan met de autoverkopen, van andere continenten komen gelukkig weer positieve geluiden deze kant op. De Amerikaanse automarkt is in zijn geheel met enkele procenten gestegen ten opzichte van vorig jaar en in Brazilië scoort Fiat het beste eerste halfjaar sinds het merk 36 jaar geleden werd geïntroduceerd.

Fiat wist in Brazilië de eerste helft van 2013 maar liefst 380.131 auto’s te verkopen, een record voor het merk dat 36 jaar geleden voor het eerst leverbaar was in het Zuid-Amerikaanse land. In juni alleen werden er al meer dan 63.000 Fiats verkocht. Fiat heeft inmiddels 22,2% van de complete markt in handen, 5,1% meer dan een half jaar geleden. Daarmee is het de marktleider in Brazilië en redenen om te denken dat dit van korte duur is zijn er niet. Net als in Amerika groeide ook in Brazilië de totale markt. Ongetwijfeld zal Europa na verloop van tijd volgen, de vraag is alleen wanneer.

De meest verkochte auto van het merk is de Palio, gevolgd door de compacte pick-up, de Strada. Ook de Siena en Uno verkopen nog altijd als een tierelier.