Fiat Ducato ‘Beste Camperchassis van 2017’

Voor de tiende keer op rij is de Fiat Ducato door de lezers van het vaktijdschrift Promobil uitgeroepen tot ‘Beste Camperchassis van het Jaar’. Dit keer liet de veelzijdige Ducato concurrenten achter zich als de Mercedes Sprinter en Iveco Daily.

Promobil is in Duitsland al 25 jaar het toonaangevende magazine voor deze sector, het wordt dan ook als een zeer belangrijke verkiezing gezien. Voor de tiende keer het dus de Fiat Ducato die er met de eerste prijs vandoor gaat in het segment van grote campers, van 2,8 tot 4,4 ton. De Ducato is de enige camper die het maximale gewicht van 4,4 ton mag dragen. In 2016 was de Ducato de best verkochte in maar liefst dertien landen. Vandaag de dag zijn drie van de vier camper-reizigers onderweg in een op de Ducato gebaseerde camper!

De Ducato is er al sinds 1981, vorig jaar bestond het model dus 35 jaar. De ‘Duc’ werd in meer dan 10.000 verschillende versies gebouwd en in meer dan 80 landen verkocht. Het is dus in alle opzichten de standaard in de camperwereld. In 2014 introduceerde Fiat Professional de huidige zesde generatie Ducato.