Fiat Group Automobiles Netherlands maakt klanttevredenheid openbaar

Danielle

Fiat Group Automobiles Netherlands, importeur van Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Fiat Professional en Jeep, zet samen met het complete dealernetwerk een grote stap door de klanttevredenheid transparant te maken. Geïnteresseerden kunnen online kennis nemen van ervaringen en tevredenheidsscores van de officiële merkdealers.

Het vertrouwen in de onderneming speelt bij aankopen een zeer belangrijke rol en dat hangt in steeds sterkere mate af van de online reputatie. Het vergelijken begint op internet en online klantbeoordelingen zijn daarbij een cruciale factor.

Consumenten worden na een werkplaatsbezoek door de officiële dealer van Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lancia, Fiat Professional of Jeep via een email uitgenodigd om digitaal hun bevindingen en waarderingen aan te geven in een enquête die slechts 1 minuut duurt. De Customer Care verantwoordelijke zal indien nodig opvolging geven aan de review en het After Sales-proces bijsturen. De uitkomsten van de enquête zijn nu ook online te vinden via zoekmachines en op de website van de officiële dealer. Dit online instrument voor de meting van klanttevredenheid is genaamd ‘Klantenvertellen’ en wordt door BOVAG ondersteund.

William Brouwer, Technical Services Manager van Fiat Group Automobiles Netherlands: “Door het omarmen van deze review tool willen wij ieder servicepunt in ons netwerk een systeem aanreiken om de klantentevredenheid te verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat ons netwerk deze formule zal gebruiken, zodat de officiële merkdealer zich kan onderscheiden op technische kennis, kwaliteit en het leveren van uitmuntende service.

Foto: Automobielbedrijf Baak