Fiat investeert in batterijen-complex in Mirafiori

Nieuwe Battery Hub nieuwe plek voor ontwikkeling en productie accu's

FCA lijkt vol op st(r)oom te zijn als het gaat om nieuwe elektrische auto’s. Een compleet nieuwe 500, de daarop gebaseerde Panda en straks een iets grotere B-segmenter. Ook bij Alfa Romeo en Lancia komt de elektrificatie er aan. FCA heeft in een persbericht bekendgemaakt dat het een nieuwe assemblagelijn voor accu’s gaat openen bij Mirafiori in Turijn.

Begin volgend jaar al start de bouw van de nieuwe Battery Hub, zoals ze het zelf noemen. Een assemblagelijn waar de accu’s voor de nieuwe modellen geproduceerd gaan worden. Met een investering van zo’n 50 miljoen euro geeft het aan dat FCA duidelijk heeft ingezet op de nieuwe manier van autorijden. Het nieuws komt vlak na het bericht dat de splinternieuwe Fiat 500 straks gebouwd gaat worden in Mirafiori, vlakbij het nieuwe ‘e-mobility-centrum’. De elektrische Fiat 500 gaat straks gebouwd worden door zo’n 1.200 mensen, waarbij Fiat er vanuit gaat dat er in het begin zo’n 80.000 per jaar geproduceerd gaan worden. Daarbij is rekening gehouden met een enorme groei, als de 500 daadwerkelijk het succes gaat worden wat iedereen verwacht. De Battery Hub zal ook ruimte bieden aan trainingen, het bouwen van prototypen en natuurlijk alle zaken in de experimentele fase.

FCA investeert in de periode 2019-2021 5 miljard om de productlijn te vernieuwen. Er volgen in diezelfde periode 13 volledig nieuwe of flink opgefriste modellen en er volgen 12 elektrische auto’s die volledig nieuw zijn of zijn gebaseerd op het huidige gamma.