Fiat investeert in fabriek Polen voor productie ‘500B’

fiat-500-quattroporte-five

De opvolger van de Fiat Punto, een vijfdeurs variant van de Fiat 500 die vermoedelijk 500B of 500 Plus gaat heten, zal gebouwd worden in de fabriek in Polen waar op dit moment de 500 en Lancia Ypsilon van de band rollen.

Dat er geen nieuwe Punto komt is al even bekend, de opvolger zal een langere en bredere variant van de Fiat 500 zijn, met twee extra portieren en meer ruimte. De 500B, de meest waarschijnlijke naam, zal gebouwd gaan worden in de fabriek in Tychy waar nu de Fiat 500 en Lancia Ypsilon gebouwd worden. Met de enorme investering zal de fabriek klaargestoomd worden voor de Fiat 500B en als de auto straks gebouwd gaat worden zullen er zo’n 420 banen bij komen.

Er wordt gesproken over een investering van ruim een half miljard euro. De Punto-opvolger zal medio 2016 gepresenteerd worden en daarbij zijn we erg benieuwd of het doorgaans goed ingelichte Quattroruote in de goede richting zit met de impressie die het eerder maakte. Er wordt vermoedelijk gekozen voor het B-Wide platform waarop ook de Fiat 500L en toekomstige 500X staan.