Fiat komt met Panda Sport

De Panda viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en Fiat komt daarom, op de valreep, met de lekker aangeklede Panda Sport. Samen met de Sport doet ook een groot scherm zijn intrede, met natuurlijk DAB-radio, touchscreen en Apple CarPlay en Android Auto.

We hoeven vast niet te vertellen dat de Panda al veertig jaar een groot succes is en veel records heeft gebroken. Al acht jaar lang is het, onafgebroken, de best verkochte auto van het land, samen met de 500. Samen met zusje 500 worden er jaarlijks 375.000 stuks per jaar verkocht!

Fiat komt nu met de Panda Sport, een smakelijk aangeklede versie die direct te herkennen is aan de nieuwe 16″ wielen met rood accent, handgrepen en buitenspiegels in carrosseriekleur (naar wens in glanzend zwart uitgevoerd, samen met het dan zwarte dak) en natuurlijk een bijbehorend logo. Speciaal voor de Sport is ook de matte donkergrijze lak. De achterlichten zijn overigens hetzelfde als die van de Cross en staan bijzonder goed bij de Sport. In het interieur is alles eveneens donker, met een titaniumkleurig dashboard, zwarte hemelbekleding, nieuwe stoelen met donkere bekleding en rode stiksels. Als het nog wat specialer mag dan levert Fiat, net als bij de fantastische 100HP van de vorige serie Panda, het Pandamonio Pack. Vink je die optie aan dan heeft je Panda Sport ineens rode remklauwen, donker getinte ramen en een ander stuur met rode stiksels.

Nieuw is ook het grote scherm. We hoopten altijd al dat ook in de verder nog altijd zeer prettige Panda het grote scherm zijn intrede zou doen. En jawel: het 7″ scherm is standaard in de Sport, samen met een smartphonehouder. Begin 2021 staat de Panda Sport bij de dealers, prijzen volgen zodra we deze weten!

Verwacht overigens geen speciale prestaties. In tegenstelling tot de lekker snelle en kart-achtige 100HP van de vorige serie is de Panda Sport voorzien van de prettige maar niet bloedstollend snelle 1.0 FireFly Hybrid motor. Een fijne en zeer zuinige krachtbron maar stiekem hadden we natuurlijk gehoopt op een variant met de 1.3 en een pk of 120.