Fiat laat Tipo terugkeren, ook naar Nederland

fiat-tipo-2016

In mei van dit jaar presenteerde Fiat de Aegea, een compacte sedan in het C-segment. Behoorlijk wat enthousiasme onder Fiat-liefhebbers was het gevolg, iets wat voor Nederlanders al snel ophield omdat de Aegea niet in Nederland geleverd zou worden. Vandaag hebben we góed nieuws en góed nieuws, kies maar wat je eerst wil horen!

Als eerste heeft Fiat bekendgemaakt dat de Aegea buiten Turkije een andere naam krijgt: Tipo! Jawel, de naam die bij veel mensen in het geheugen gegrift staat keert terug en wel in de vorm van een aantrekkelijk gevormde sedan. Designchef Roberto Giolito gaf aan dat er in een later stadium ook een hatchback en SW zullen volgen en daarmee lijkt Fiat eindelijk weer een échte opvolger voor de Bravo te krijgen.

Na de 500 en de 124 die er aan zit te komen, keert er dus weer klassieke naam terug. De Fiat Tipo neemt 4,54 meter aan lengte in beslag en zal vanaf december in Italië leverbaar zijn. Onder de kap onder andere een 1.4 met 95 pk en een 1.6 met 110 pk als het om de benzinekrachtbronnen gaat. Diesel kan ook met de alom geprezen 1.6 MultiJet met 120 pk en met de bekende 1.3 MultiJet met 95 pk.

Maarrr… We hadden toch twee keer goed nieuws? Jawel, naast de naamswijziging heeft de importeur in Nederland besloten om de Tipo ook in Nederland te gaan leveren. Over prijzen kunnen we je helaas nog niets vertellen, over wanneer de auto naar Nederland komt ook niet. Meer info volgt uiteraard!