Fiat maakt de Scudo weer 'helemaal van nu'

Fiat-Scudo-op-werk
De Scudo is Fiats middengrote besteller die met zijn multifunctionele karakter voor flinke verkopen zorgt bij Fiat Professional. Zowel voor het vervoeren van personen als allerlei producten zijn er talloze varianten leverbaar,  waardoor een Scudo ‘op maat’ eerder regel dan uitzondering is. Fiat vond het tijd dit nijvere werkpaard bij te schaven en presenteert nu de vernieuwde versie.

Het interieur van de Scudo heeft een update gekregen, waarbij nu zodanig hoogwaardige materialen worden toegepast dat je ze eerder zou verwachten in een personenauto dan in een ‘bestelbusje’. Bij de luxe Panorama versie zijn er zelfs fluweelaccenten te vinden en is het instrumentarium aangekleed met aluminium tellerranden. De Panorama Family heeft nu dezelfde fraaie bekleding als de meest luxueuze Executive. Het dashboard is verrijkt met smaakvolle zwartgekleurde inlegpanelen rond handgrepen, ventilatieopeningen en middenconsole. Bij de Panorama Executive zijn deze elementen van aluminium. Tot slot hebben alle versies van de nieuwe generatie Fiat Scudo een vernieuwde, zilverkleurige grille die meer in lijn is met die van de Fiat Ducato.

De standaarduitvoering van de nieuwe Scudo is uitgebreid om de inzittenden met meer comfort te laten reizen, terwijl de aanschafprijs op het zelfde niveau is gebleven. In aanvulling op de airconditioning is de Scudo voortaan vanaf de SX-versie ‘fully loaded’ met cruise control, parkeersensoren aan de achterzijde, radio/CD met MP3 afspeelmogelijkheid en bedienbaar vanaf stuurkolom, bumpers in carrosseriekleur, Bluetoothconnectie en elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare spiegels. Deze uitgebreide standaarduitrusting is verpakt in een wijde keuze aan carrosserievarianten van de personenwagenuitvoeringen Combi en Panorama tot de bestelversies Cargo en dubbele cabine configuraties.

Fiat-Scudo-int

De nieuwe generatie Fiat Scudo voor personenvervoer kent verschillende uitvoeringen die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van specifieke doelgroepen. De Combi is gericht op het efficiënte vervoer van werknemers en gereedschap naar en van de werkplek. De Panorama Family en Executive zijn uitermate geschikt voor grote gezinnen op zoek naar ruimte en comfort en voor zakelijke inzet, bijvoorbeeld als shuttle voor hotels en luchthavens en voor besteld (taxi-)vervoer.

De bedrijfswagenversie van de Fiat Scudo kent vele variaties op basis van twee lengtevarianten (4,80 m en 5,13 m) bij naar keuze een wielbasis  van 3,0 of 3,12 meter, twee exterieurhoogten (1,94 m of 2,28 m) en twee mogelijkheden voor de laadruimte (4,80 m of 5,13 m). Bovendien zijn er drie volumevarianten (5 m³, 6 m³ en 7 m³) en twee laadvermogens (1.000 of 1.200 kg).

Fiat-Scudo-overzicht

Het brede palet dieselvarianten begint bij de 90 pk 1.6 MuliJet, gevolgd door de 2.0 MultiJet met 130 pk en de 165 pk sterke 2.0 MultiJet. Alle motoren voldoen aan de Euro-5 emissie-eisen. De twee 2.0 MultiJet turbodiesels zijn standaard gekoppeld aan een zestrapstransmissie.

Tot slot biedt de nieuwe Fiat Scudo met een basis-platformchassis veelzijdige keuzemogelijkheden qua opbouw. Deze versie is het ideaal voor de ombouw naar onder meer koelwagen, verkoopwagen en kampeerwagen met 1.400 of 1.700 kg laadvermogen op een wielbasis van 3.122 mm. De nieuwe generatie Fiat Scudo staat vanaf € 14.650,- exclusief BTW en BPM in de prijslijst.