Fiat Panda Cross te zien in Genève

fiat-panda-cross-geneva-1

Of Fiat een compleet nieuw model mee neemt naar Genève blijft nog even spannend, maar er zullen in ieder geval behoorlijk wat speciale varianten van het bestaande gamma te zien zijn. Hoogtepuntje is deze stoere Fiat Panda Cross.

Net als van de vorige generatie Panda komt er ook van de huidige weer een Fiat Panda Cross. In Nederland zie je de voorgaande amper, maar in Italië dan kom je ze geregeld tegen. De leukste kleur is natuurlijk oranje en mede daarom zal Fiat ook de nieuweling weer in die tint presenteren op de Autosalon van Genèv,e die vanaf 6 maart te bezoeken is.

Fiat-Panda-Cross-01

De nieuwe Cross oogt stoer met veel kunststof beplating, een speciaal front met andere koplampen, robuuste dakrails en matgrijze achterlichten. Duidelijk de opvolger van de vorige Panda Cross dus. De Cross staat nog wat hoger op de poten dan de normale 4×4 en dat komt niet eens door de flinke banden in de maat 185/65R15.

Dan het minder goede nieuws: door de belachelijke Nederlandse regelgeving rond de CO2-uitstoot kan de Cross in Nederland niet voor een redelijke prijs aan de man (of vrouw) worden gebracht. Vooralsnog zijn er helaas geen plannen om deze stoere variant aan de Nederlandse prijslijst toe te voegen.