Fiat presenteert 500L voor surfers, de 500L Vans Concept

fiat-500l-vans-surf

Fiat heeft afgelopen weekend een speciale 500L gepresenteerd voor surfdudes en -girls. Tijdens het Vans US Open of Surfing op Huntington Beach in Californië werd de 500L Vans Concept getoond. Een versie die met allerlei extra’s skaters en surfers moet aanspreken.

Het eerste dat opvalt zijn de vier grote LED-cirkels in de voorbumper. Ze geven wat avontuurlijks aan de 500L waarbij het vooral om show gaat. De units zijn geen lampen die, net als de grote lampen op rally-auto’s, voor veel licht zorgen; het gaat om dagrijverlichting. Het staat in ieder geval wel stoer.

De 500L is opgedeeld in twee kleuren, glanzend wit en mat blauw. Verder veel zwarte details en wielen in dezelfde kleur die samen zorgen voor een robuuste uitstraling. Het dak is uitgevoerd in blokpatroon, kenmerkend voor schoenenfabrikant Vans.

Binnen gaat het Vans-feestje nog verder, op het dashboard zijn alle stickers van het merk van de laatste jaren samengevoegd tot één geheel, ook wel stickerbomb genoemd in de tuning-wereld. De stoelen zijn bekleed met een speciaal canvas materiaal en de pedalen zijn voorzien van Vans speciale ‘wafelpatroon’.