Fiat Punto Avventura is stoer en hoog

2014-fiat-punto-avventura-01

Voordat je naar de dealer rent: de Fiat Punto Avventura is niet te koop, het is een conceptcar die te zien is op de Salon van New Delhi, de hoofdstad van India. Speciaal voor de lokale markt laat Fiat zien wat er mogelijk is met de Punto. In Europa zijn we de dagen al een tijdje aan het aftellen voor dit model, maar daar is in India zeker nog geen sprake van.

Voor de Avventura zijn voorlopig nog geen productieplannen, maar als je weet wat Fiat allemaal met de Punto heeft uitgespookt, is het niet zo moeilijk om je voor te stellen dat er een productieversie op de markt zal verschijnen.

2014-fiat-punto-avventura-02

Grootste veranderingen, naast het ophogen van de carrosserie en een lading kunststof beplating, zijn natuurlijk het compleet herziene front en het reservewiel achterop. Met name de neus is een opvallende wijziging, waarmee de Punto in één keer een wat moderner snuitje krijgt, iets beter passend binnen het huidige aanbod van Fiat ook. Nee, daarmee zeggen we niet dat het mooier is dan voorheen, maar wel wat eigentijdser.

2014-fiat-punto-avventura-03

De wielen kennen we van de Fiat 500L. Er zijn dakrails gemonteerd om een paar stoere fietsen mee te kunnen nemen. Naast deze Punto Avventura is er ook een Abarth 500 te zien op de Indiase stand, het eerste model met een schorpioen op het front dat in het land leverbaar zal worden. Onder de kap ligt de vertrouwde 1.4 T-Jet met 135 pk.