Fiat Punto ook in 2013 wegenbelastingvrij en 14% bijtelling

fiat-punto-2013

Jawel, hij is er nog: de trouwe Punto. Zijn loopbaan begon hij in 2006 als Grande Punto, waarna het enkele jaren later de Punto Evo werd. In 2012 ging het succesmodel van Fiat weer verder als Punto. Voor dit jaar staan er wat kleine wijzigingen op het programma. De CO2-uitstoot daalt naar 88 gram waardoor de Punto ook in 2013 wegenbelastingvrij is. De zakelijke rijder profiteert natuurlijk van de 14% bijtelling.

We weten het nog goed toen de Fiat Grande Punto in 2006 werd geïntroduceerd: de sierlijke lijnen, het ‘Maserati-snuitje’ en het ruime interieur zorgden voor een direct succes. Ook wij moesten er aan geloven en kochten in 2008 een prachtige rode 1.9 JTD Sport 130. Met veel plezier hebben we daar ongeveer 60.000 kilometer mee gereden.

Wat later kreeg de Punto zijn eerste update, waarbij met name het front niet iedereen kon bekoren. Toch gingen de verkopen in Nederland als nooit tevoren toen de belastingvrije Punto Evo 1.3 MultiJet 85 zijn intrede deed. Begin 2012 kreeg de Punto wederom een update en was het oude front weer enigszins terug. Terwijl er oorspronkelijk voor dit jaar een nieuwe Fiat Punto gepland stond, is de introductie daarvan al meerdere keren uitgesteld wegens de zwakke markt in Europa. Als pleister op de wond presenteert Fiat maar een aantal nieuwe uitvoeringen en opties en gebruikt bij deze nieuwe Punto dan de toevoeging ‘Modeljaar 2013’.

fiat-punto-2013-1

In standaard tenue (foto boven) heet de Punto Easy. Ook is er de luxeuzere Lounge. Beide zijn verkrijgbaar als drie- en als vijfdeurs. Op die versies zijn vervolgens drie pakketten te krijgen, te weten: Comfort, Techno en Sport Look. We vergeten haast te melden dat het hier om de Italiaanse versies gaat, dus wellicht ziet de Nederlandse brochure er straks net anders uit.

Kleed je de Punto lekker aan met onder andere het Sport pakket, dan ziet de auto er al behoorlijk anders uit. Met bicolore lichtmetalen wielen, een hoogglans zwart dak en spiegels in diezelfde tint oogt de auto een stukje luxer en sportiever. Ook de deurstijlen zijn glanzend afgewerkt en om het compleet te maken zijn er sideskirts aangebracht.

fiat-punto-2013-2

Je was al opzoek naar de kleurinstellingen van je monitor? Niet doen, de kleur op de foto’s is geen rood maar Arancio Sicilia, een nieuwe kleur die zich het best laat omschrijven als bloedsinaasappel en niet als de normale sinasvrucht,die kleur was immers in 2006 al leverbaar. Omdat ze zo mooi klinken sommen we ook de overige tinten voor je op: Rosso Passione, Bianco Gelato en Blu Riviera zijn geen metallic kleuren. Blu Mediterraneo, Verde Belvedere, Nero Tenore, Rosso Amore, Grigio Argento, Nero Vesuvio, Blu Dipinto di Blu en Grigio Moda zijn dat wel.

Edizione Cool
Net als de Panda is ook de Fiat Punto als extra aantrekkelijke Edizione Cool te bestellen. Voor slechts € 1.300,- levert Fiat op deze uitvoering namelijk airconditioning, een radio/cd-speler en een lederen stuurwiel met radiobediening. Uiterlijk is de Edizione Cool te herkennen aan de 15-inch lichtmetalen wielen, dakspoiler en zijskirts. De Fiat Punto 1.3 MultiJet met 85 pk en 14% bijtelling staat vanaf € 15.995,- in de prijslijst. Als Edizione Cool kost de Fiat Punto € 17.295,-.