Fiat Talento nu ook met DCT-automaat

Automaat maakt veelzijdige bedrijfsauto nog comfortabeler

De Fiat Talento is inmiddels bijna vijf jaar op de markt en bezitters zijn het er vrijwel allemaal over eens: de zeer praktische bedrijfsauto laat weinig te wensen over. Toch was er één dingetje dat niet te vinden was op de optielijst: een automaat. Dat is nu anders.

Ook de redactie van CorsaItalia rijdt Talento. Handig voor het vervoer van magazines, stands voor evenementen (oké, nu even niet) en met oude auto’s als hobby is een bus eigenlijk altijd handig voor onderdelen en dergelijke. De CorsaItalia-Talento heeft inmiddels 25.000 kilometer op de teller staan en zonder uitzondering waren dat prettige, probleemloze kilometers. Toch is er één dingetje dat bij die vaak niet al te boeiende routes het land door best prettig was geweest: een automaat. Met de introductie van de automatische DCT zesversnellingsbak met dubbele koppeling is dat mogelijk.

De Talento DCT wordt geleverd met de nieuwste 2.0 EcoJet-motoren, beschikbaar in versies met zowel 145 pk vermogen en 350 Nm koppel als met 170 pk/380 Nm, uiteraard met E6d-Temp homologatie. De nieuwe automatische Dual Clutch Transmission (DCT) met zes versnellingen kan ook in sequentiële modus worden bediend voor maximale rijflexibiliteit. Door de combinatie van al deze elementen voldoet het model aan elke lichte transportbehoefte – van 5,2 tot 8,6 m3, een bruto voertuiggewicht van 2,80 tot 3,05 ton en een laadvermogen tot 1,3 ton.

De Talento-interieurs zorgen voor maximaal comfort en een uitstekende ergonomie, met dank aan stevige stoffen en goed geprofileerde stoelen. De optimale positie van het stuurwiel en de bedieningselementen maken het dagelijks rijden bovendien ontspannender en veiliger. De cabine is praktisch en functioneel mede dankzij de vele opbergvakken (90 liter) en slimme oplossingen zoals het ‘mobiele kantoor’ (bestaande uit opbergruimte onder de zitting, een innovatieve, inklapbare centrale stoel en een houder voor tablet of smartphone). Om nog maar te zwijgen van de 7″ Touch-Radio Nav met geïntegreerde Apple CarPlay en Android Auto™-compatibiliteit; navigatiesysteem met 2D- en 2,5D (Birdview) display; FM/AM-radio (DAB standaard in alle modellen); afspelen van muziekbestanden via USB- en AUX-aansluitingen; handsfree Bluetooth®-systeem met stuurwielbediening.

De Fiat Talento DCT is er vanaf € 25.925. Er is al een Talento vanaf € 20.720.