Fiat Tipo hatchback en SW bijna klaar

fiat-tipo-hb-01

Fiat heeft een drukke Autosalon van Genève voor de boeg want naast de Fiat 124 Spider zal ook de nieuwe Tipo voor veel aandacht zorgen. Niet alleen de reeds gepresenteerde sedan zal te zien zijn, ook de hatchback en ‘SW’ zullen voor het eerst aan het publiek getoond worden.

De foto’s die je hier ziet zijn dus vrijwel de laatste tests. Het is duidelijk te zien dat de achterzijde van zowel de ‘SW’ als van de hatchback duidelijk gelijkenis vertonen met de ‘berlina’. De Tipo is een belangrijke auto voor Fiat, het is een praktische auto in het betaalbare segment en Fiat denkt er daardoor een hoop te kunnen slijten. De auto zal niet uitblinken door technische innovaties maar wel door een stijlvol uiterlijk, beproefde techniek en de reeds aangehaalde gunstige prijs. In Italië begint die prijs bij 14 mille voor de sedan en vermoedelijk duikt de hatchback daar nog wat onder.

fiat-tipo-hb-02

De Tipo is feitelijk de opvolger van de bekende Bravo, een auto in het Volkswagen Golf segment. Een segment  waarin niet iedereen zit te wachten op onnodige snufjes waar wél voor betaald wordt. We hebben er daarom behoorlijk wat vertrouwen in dat Fiat een behoorlijke doelgroep kan aanspreken met de Tipo.

Er volgt tegelijkertijd met de hatchback ook een ruimere stationcar. Of die SW, Weekend, Multiwagon of andere naam krijgt is nog niet bekend, wij achten de kans behoorlijk aanwezig dat het SW wordt.

fiat-tipo-sw-1

Als we de foto’s bekijken krijgen de twee nieuwe versies bijna hetzelfde achteraanzicht. De achterlichten steken daarbij vrij ver uit boven een inkeping voor de kentekenplaat, iets dat we bij wel meer auto’s zien tegenwoordig.

fiat-tipo-sw-2

Foto’s via Carpassion.it en Motor1.com.