Fijn huis te koop. Exclusief Alfa Romeo's, dat wel

alfa-romeo-dream-garage-37

Als kind heb ik de dikke catalogus van Intertoys in de aanloop naar Sinterklaas altijd verslonden. Favoriete zaken werden omcirkeld en de shortlist werd met de minuut langer, tot ik zelf het overzicht kwijt was. Één ding kan ik me nog goed herinneren: die fraaie parkeergarages en autotransporters waarbij keurig vermeld stond ‘Exclusief auto’s’, wat je pas zag staan toen je nét ontcijferd had welke miniatuurtjes er allemaal in de garage op de afbeelding stonden.

Dat gevoel kreeg ik weer bij het zien van dit huis. De bankrekening is meerdere malen bekeken (de uitslag zorgvuldig opgeteld en vermenigvuldigd) en nét toen ik de 14 miljoen dollar bij elkaar dacht te hebben zag ik het staan: ‘Alfa Romeo’s not included’. Wel potverdik…

alfa-romeo-dream-garage-19

Het optrekje in Santa Barbara mag van de hand, waarbij er in de advertentie staat aangegeven dat huren ook een optie is. Voor $ 50.000 mag je er een maandje zitten. Hoewel we het hele pand prachtig vinden en hebben gesmuld van de foto’s van het interieur, is het natuurlijk de garage die het tot het ultieme huis voor veel autoliefhebbers maakt. De Giulietta SZ, Giulia TZ1, Spider Duetto en Tipo 33 Stradale staan er in ieder geval fantastisch.

Afbeelding-1

De advertentie van ‘780 Ashley Road’ is HIER te vinden.