Film over de Targa Florio op komst (met trailer!)

20130604_162700_BPM0871

Racefilms, we zijn er gek op. Of het nou écht oude films zijn, remakes of gewoon nieuwe films met klassieke auto’s zijn, wij zitten voor de buis of in de bios. Een film die we koste wat het kost willen zien is Pistons, Passions & Sicilian Pleasures, een verfilming van de klassieke Targa Florio.

De Targa Florio is, samen met de Mille Miglia, één van de beroemdste wegraces van alle tijden. Vanaf 1906 werd er op Sicilië een adembenemende race georganiseerd die vele jaren heel Italië en autosportliefhebbers vanuit de hele wereld zou fascineren. Een uitgebreid artikel over deze spectaculaire race lees je in CorsaItalia Magazine nummer 5. In dat artikel valt wel op te maken dat we bijzonder gecharmeerd zijn van deze race en het mag dan ook vanzelfsprekend zijn dat we bijzonder enthousiast werden bij het zien van onderstaande video.

20130610_122612_BPM2680

Sinds 2013 wordt er namelijk gewerkt aan een verfilming van de beginjaren van het spektakel op het eiland. Uiteraard de race zelf maar ook het leven van initiatiefnemer Vincenzo Florio’s komt aan bod. De film is opgenomen op een 92 kilometer lang traject dat ook in de originele Targa Florio te vinden was.

Een hele reeks klassieke racers zijn gebruikt om een zo goed mogelijk beeld te creëren van de racerij van begin vorige eeuw. Denk aan een Panhard uit 1903, een Daimler van 1908 en een Mercedes-Benz Grand Prix auto van bouwjaar 1913. Ook de schitterende Alfa Romeo 8C uit 1931 waarmee Tazio Nuvolari de race van 1931 won ontbreekt niet in de film.

Volgens de makers zou de film in het voorjaar van 2015 klaar moeten zijn, nu dus. Over een exacte datum kunnen we niets vinden maar we houden het voor je in de gaten.

Op de website van de makers is ook de nodige informatie en extra beelden te vinden.