Fotoverslag: Spa Classic 2014 een topevenement

_MG_5888

Spa-Francorchamps, als je het ons vraagt één van de mooiste circuits van Europa. Niet alleen qua baan maar ook qua omgeving, zo in de heuvels van de Belgische Ardennen. Afgelopen weekend vond er een prachtevenement plaats, Spa Classic 2014 om precies te zijn. Wij waren er bij en genoten van de sfeer, auto’s, motorgeluiden en ’s avonds een Belgisch biertje.

Van de Trofeo Nastro Azzurro tot de Historic F2 en van de waanzinnige Group C racers tot diverse Spa Classic clubraces, ze waren allemaal de moeite waard. Op de vrijdag en zaterdag waren het vooral trainingen en enkele races en deze gingen door tot midden in de nacht. Een vol programma en volle paddock zorgden voor veel gezelligheid langs de baan. Op de zondag was het tijd voor veel races en was het programma rond 18.00 afgelopen. Hoewel dit op de baan voor het meeste spektakel zorgde is voor publiek de zaterdag zeker zo leuk. Op de zondag waren er namelijk behoorlijk wat teams die na ‘hun eigen race’ de spullen pakten en naar huis vertrokken. Toch was het ook zondag genieten geblazen en kijken we ontzettend uit naar Spa Classic 2015!

Om een indruk te geven van het evenement hierbij een behoorlijk lading foto’s, verdeeld over meerdere pagina’s. Uiteraard hebben we ons enigszins bij de Italianen proberen te houden maar er is natuurlijk ook veel ander moois.

Foto’s: Jeroen Hoogen en Eric Barink.