Garage Italia elektrificeert Fiat Panda 4×4

Dat ze bij Garage Italia gek zijn op de oer-Panda is inmiddels wel duidelijk, zeker als het de bijzondere vierwielaangedreven variant betreft. Om dat icoontje te eren komt het bedrijf van Lapo Elkann met een kleine serie Panda 4×4 Icon-e’s.

Die ‘e’ in de modelnaam duidt natuurlijk op een elektrische aandrijflijn. Hoewel Fiat zelf de Elettra in de showroom had staan, heeft Garage Italia de Newton Group benadert om een met een krachtbron voor de kleine klimmer te komen. De elektrische motor is in de originele versnellingsbak geplaatst. Een WLTP-wonder is het logischerwijs niet geworden, met een bereik van zo’n 100 km, maar voor velen zal dat, zeker in een stad als Turijn, genoeg zijn voor dagelijks vervoer. Afhankelijk van de oplaadwijze kunnen de batterijen volledig opgeladen worden in 3 tot 8 uur. De topsnelheid ligt op 115 km\u.

Voor de zomer monteert Garage Italia BFGoodrich Touring-banden. Breken de koude jaargetijden aan wordt overgegaan op Kormoran banden, een submerk van de Michelin Group.

Voor iedere Icon-e is de samenwerking aangegaan met een andere partij uit de mode-, kunst- of autowereld. Voor de hier getoonde Panderis is de hulp ingeroepen van de 350 jaar oude wolfabriek Vitale Barberis Canonico uit Biella. De komende maanden volgen de vier andere Panda’s. Modeontwerpster Marta Ferri heeft meegewerkt aan de Pandoro, Arthur Kar van L’Art de L’Automobile was betrokken bij de ontwikkeling van de Pand’Art en klassiekerwebsite Car & Vintage leverde een bijdrage aan de Pandina Jones. De 00Panda tot slot is speciaal ontwikkeld voor een geheimagent.