Geen 'populaire' modellen voor Ferrari volgens Di Montezemolo

Ferrari_456_GT_Venice

Ferrari-opperhoofd Luca di Montezemolo ziet het helemaal niet zitten: ‘praktische’ modellen voor Ferrari. En dus komt er geen sedan, geen SUV en ook geen instapmodel voor het ‘Steigerende Paard’. Di Montezemolo gelooft niet dat dergelijke auto’s qua emotie iets kunnen bijdragen aan de beleving van het merk en dat is nou nét waar het bij Ferrari om gaat.

Di Montezemolo vertelt het op zijn eigen, duidelijke manier: “Het is niet onze taak om een kleine, goedkope sportwagen te bouwen, basta!”. Daarmee lijkt een kleine instapper als concurrent voor bijvoorbeeld de Porsche Cayman definitief van de baan te zijn. Een model onder de California komt er dus niet, al zou de opvolger van dit model nog best eens Dino zou kunnen gaan heten.

Ook een sedan en SUV staan totaal niet op het programma, daarvoor kan er nu ( en wat betreft de SUV betreft straks) gewoon bij Maserati geshopt worden. Een ‘wagon’ zoals de Ferrari 456 GT Venice op de foto zal er dus ook zeker niet komen. Deze vierdeurs versie van de 456 GT werd in zeer beperkte oplage gebouwd door Pininfarina. Naar het schijnt zijn er zeven exemplaren gemaakt.

Ferrari lijkt zich voorlopig dus volledig te concentreren op de nieuwe topper, de opvolger van de Enzo.

Via Auto Motor und Sport.