Genève 2019: Alfa Romeo Giulia en Stelvio ‘Racing’-edities

We lopen vandaag rond op de Autosalon van Genève. Alfa Romeo komt met behoorlijk veel nieuws waarbij de Tonale C-SUV natuurlijk het grote nieuws is. Maar er is meer te zien, zoals de speciale Alfa Romeo Racing-versies van de Giulia en Stelvio. 

LIVE FOTO’S:

UPDATE 11:00: 10 pk extra, 20 Nm extra en 28 kilogram minder voor deze uitvoeringen!

Afgelopen week werden de speciale ‘Alfa Romeo Racing’-versies van de Giulia en Stelvio gepresenteerd, op basis van de Quadrifoglio-uitvoeringen. Op de salon in Genève staan beide modellen tentoongesteld en we moeten zeggen: het tweetal maakt indruk. De bicolore lak legt meer dan duidelijk een link met de Formule 1, waar Alfa Romeo dit jaar als team terugkeert, na al een jaartje te hebben geproefd als hoofdsponsor.

De Giulia en Stelvio zijn ontwikkeld in samenwerking met Sauber. We zien een andere achterspoiler bij beide auto’s en ook de voorbumper heeft een agressiever gelijnde splitter en F1-achtige vleugeltjes onder de koplampen. Daarnaast is er ook een vleugel op de skirts aangebracht. We zijn benieuwd of er wellicht ook nog meer vermogen losgepeuterd is, het Akrapovic-uitlaatsysteem doet vermoeden van wel. Deze uitvoeringen met speciale F1-livery zijn gelimteerd maar we vermoeden dat er straks ook een soort Racing-pakket leverbaar zal worden op de normale Giulia en Stelvio Quadrifoglio.

Op de officiële presentatiefoto’s van eerder deze week waren de speciale spoilers nog niet te zien: