Genève 2019: de kleine merken [update 15:12 uur]

Naast Abarth, Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lamborghini en Lancia staan er natuurlijk ook nog diverse kleine merken die iets nieuws te presenteren hebben. Hieronder een overzicht dat we zoveel mogelijk updaten vanaf de beursvloer.

Update: 15:12 uur.

Carrozzeria Touring Superleggera Sciàdipersia

Touring Superleggera presenteert in Genève de Sciàdipersia in open variant. Vorig jaar konden we al kennismaken met de coupé, die we vanmorgen alvast even op de foto hebben gezet. Onderhuids is de ‘Scià’ een Maserati GranTurismo en dus wordt ook de motor van die auto gebruikt. Onder de lange motorkap dus een 4,7 liter V8, die bij deze creatie 461 pk en 520 Nm produceert. UPDATE 14:30 uur: ook de open versie is nu toegevoegd.

Mole Costruzione Artigianale 001

Wellicht heb je hem al eens voorbij zien komen, deze Mole Costruzione Artigianale 001 van Umberto Palermo Design. Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om slechts één exemplaar te maken, lijkt het nu toch een kleine serie te gaan worden. Anders ga je niet op de Autosalon staan natuurlijk. Onderhuids is de Mole een Alfa Romeo 4C, de techniek is met rust gelaten en het interieur is voorzien van wat luxere materialen om het iets minder basic te maken.

ItalDesign DaVinci

ItaliDesign presenteert in Genève de DaVinci. Eén keer raden waar hij naar vernoemd is. Leonardo DaVinci zette 500 jaar geleden de laatste penstrepen op papier en dat is reden genoeg voor ItalDesign dit model naar deze historische grote te vernoemen. Wellicht het meest opvallende aan de DaVinci zijn de enorme portieren die ook nog eens omhoog openen en zo de achterpassagiers een eenvoudige instap moeten bieden. Volgens het bedrijf is de auto praktisch productierijp, op zowel de voor- als achteras is een elektromotor gemonteerd. Naar het schijnt is er ook een versie met 4,0 liter V8.

Stratos

We schreven vorige week al over de nieuwe Stratos, van de firma Manifattura Automobili Torino. In Genève zoals beloofd twee stuks op de beursvloer, eentje in Alitalia-rallytenue en daarnaast een exemplaar in chique donkerblauw en met ski’s op de achterklep. De New Stratos is gebaseerd op de Ferrari F430 en ook diens motor wordt gebruikt. De 550 pk leverende V8 laat zich bedienen via een automaat óf een handgeschakelde versnellingsbak.