Nachtelijk genieten met Alfa Romeo Giulia

alfaromeogiulia01 Het was de bedoeling om, na het monteren van de TI-grille, even vlug te tanken in Duitsland om daarna rustig richting huis te toeren. De geur van verse brandstof in de neus en de heerlijke óude auto-geur’ in mijn Mille Miglia polo zorgden er voor dat het net anders liep. Nachtelijke gorgelende kilometers.

RON102, het blijft een prettige manier van je tank volgooien, vooral als de prijs nog lager is dan die van 95 in Nederland. Met de wetenschap dat de Giulia daar lekker op loopt en het een heerlijk frisse, droge avond is besluit ik mijn favoriete asfalt maar weer eens te bezoeken. Voor het eerst dit jaar.

alfaromeogiulia03

De dijkwegen in de omgeving zijn zo op het oog door de zelfde mensen bedacht als degenen die verantwoordelijk zijn voor de grote internationale circuits. Lange doordraaiers waar je met 130 doorheen wringt, korte mooie bochten waar je de Alfa Romeo heerlijk kunt zetten en combinaties waarbij je iedere keer weer denkt “fjiew, weer gehaald”. Dat alles met toerentallen die bij moderne turbomotoren niet meer nodig zijn en een wegligging die iedere meter voor een lach op het gezicht zorgt.

De meter van de tank zakte zo mogelijk nog harder dan hij steeg bij het tanken een uur eerder, maar wat is het toch een feest om tijdens de nachtelijke uurtjes van je klassieker te genieten als er praktisch niemand anders op de weg is. Het geluid van de Nord-motor weet iedere keer kippenvel op te wekken en het gevoel in het stuur lijkt door een waanzinnig goed communicatiebureau te zijn bedacht: spot on!

alfaromeogiulia05

Om de techniek ook plezierig te laten terugkijken op de avond besluit ik nog even een rondje rustig aan te doen, het hart van het Supertje weer even in een normaal ritme zien te krijgen. Via het centrum van Zevenaar rijd ik via smalle steegjes naar mijn huis, de uitlaat laat via prachtige ploffen vast weten aan la mia casa dat het niet lang meer duurt voor de Giulia weer in de garage gezet wordt voor de welverdiende nachtrust. Buonanotte, morgen weer.

[nggallery id=159]

Noot bij foto’s: de grille is even tijdelijk gemonteerd. Er moet nog ijverig en geduldig worden schoongemaakt en bovendien moet het logo nog worden gemonteerd. Vandaar dat het erachter ook wat smoezelig uit ziet.