Geopend: Italian Car Passion!

autoworld

Vanaf vandaag heeft Brussel een Italiaans tintje. Althans, het museum van Autoworld, dat volledig in het teken staat van de Italiaanse autogeschiedenis. Tot en met 31 januari kun je er terecht voor een flinke collectie van de meest uiteenlopende Italiaanse auto’s. De moeite meer dan waard!

Autoworld Brussels heeft niet alleen een schitterende hoeveelheid auto’s bij elkaar weten te krijgen, het museum is ook nog eens omgetoverd tot Italiaans dorp. Met centraal plein, koffiebar en alles wat je bij een dergelijke omgeving verwacht. In het dorp zijn de klassieke auto’s tentoongesteld waarbij de diversiteit enorm is.

autoworld3

Niet alleen exclusieve exoten zijn te vinden op de centrale piazza maar ook de ‘normale auto’ van toen, zoals een Autobianchi en Fiat 500. Denk echter niet dat er weinig bijzonders te zien is; zowel de klassieke als de moderne Alfa Romeo Disco Volante zijn aanwezig en verder gaat het van Rally-Lancia tot Bizzarrini 5300 GT.

autoworld1

Je vindt moderne Italianen ook leuk? Ook daaraan is gedacht, op een speciale plek is een Lamborghini-plein gemaakt met moderne straat- en raceauto’s en er is een erg bijzonder rijtje supercars aanwezig met onder andere de LaFerrari, Bugatti EB110 en zelfs Lamborghini Veneno!

autoworld5

Italian Car Passion is absoluut de moeite waard om te bezoeken, je hebt tot 31 januari 2016 de tijd. Autoworld Brussels is zeven dagen per week geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag sluiten de deuren nog een uurtje later. De entree bedraagt een keurige € 13, kinderen tot 6 jaar oud gaan gratis naar binnen, van 6 tot 12 jaar dient er € 7 te worden achtergelaten bij de balie. Autoworld is gevestigd aan het Jubelpark 11 in Brussel.

Meer: www.italiancarpassion.be.