Gerucht: Alfa Romeo Spider wordt Fiat barchetta-opvolger

fiat_barchetta_1995_1

Er wordt al tijden gewerkt aan de opvolger van de Alfa Romeo ‘Duetto’ Spider. De nieuweling wordt ontwikkeld in samenwerking met Mazda, dat van dit project z’n nieuwe MX-5 wil maken. Dat deze Italo-Japanner er komt is nog steeds zeker, alleen lijkt het er op dat de Italiaanse variant onder een andere merknaam dan Alfa Romeo wordt uitgebracht.

Dat meldt tenminste Automotive News, in een bericht over deze vermoedelijke wisseling van strategie. De bron zegt te weten dat Fiat en Mazda, die het project samen zijn aangegaan, binnenkort een bijeenkomst hebben om te spreken over een wisseling van het logo op de motorkap.

Dit zou betekenen dat Alfa Romeo voorlopig geen nieuwe Spider krijgt. We hebben het hier dus niet over de net gepresenteerde 4C Spider maar over een betaalbare cabriolet met de motor voorin, die wellicht de naam Duetto zou krijgen. Marchionne geeft nog geen duidelijkheid over het plan een Alfa Romeo Spider op basis van de MX-5 te maken, al roept hij wel dat zolang hij de baas is, er geen Alfa Romeo’s buiten Italië zullen worden gebouwd. Tijdens de Detroit Auto Show in januari j.l. wilde hij wederom niets over de toekomst van de nieuwe Spider vertellen.

De bronnen van Automotive News zeggen dat het Fiat-concern absoluut niet van het plan wil afstappen, ook omdat dat ontzettend veel geld kost. Er zouden echter wel plannen zijn de cabriolet bij een ander merk onder te brengen. Er blijven er dan twee over: Fiat en Abarth. Een open roadster zou volgens ons uitstekend bij die merken passen; zeker Fiat heeft een lange historie als het om open sportwagens gaat. Daarbij komt nog dat de Fiat barchetta en Mazda MX-5 altijd al concurrenten zijn geweest. Ook is het in 2015 twintig jaar geleden dat de barchetta op de markt kwam, dus in dat opzicht is het een mooi jaar om de open tweezitter te introduceren!

 1. Dat gaan ze niet menen toch? De enige Alfa waar ik nog echt naar uitkeek!
  Ik hou me vingers gekruist dat het toch echt alleen maar een gerucht is en niet een zoveelste vreemde beslissing. Het is niet meer te volgen.

 2. Maak toch voor elk merkje een body zou je zeggen.

  De een wil graag een duetto en ik wil persoonlijk graag een fiat spider.
  mijn mening is dat bij beide merken een roadster hoort

 3. Het is toch wat, telkens van koers veranderen. Elke keer worden we lekker gemaakt met een mooie belofte, die elke keer weer verandert. Rare jongens, die Romeinen. Wil Sergio dat we bij de concurrentie gaan winkelen?! Het is echt dat ik liefhebber ben van Italiaanse auto’s, maar anders…

 4. Ik weet het zeker, dat de Duetto geproduceerd gaat worden. Volgens mij zijn de beide auto’s, ik bedoel de Alfa en de Mazda, in zo’n vergevorderd stadium, en daarbij heeft het project zo veel geld gekost, dat afblazen of opnieuw veranderen, geen tijd meer voor is.
  Er wordt alleen maar gesproken, waar de Alfa geproduceerd gaat worden, of in Italie of Japan.
  Marchionne wil graag in Italie produceren, maar de eerste overeenkomst was Japan.
  We wachten dus maar af.

 5. De communicatie is onhandig en de nieuwe AR’s blijven wel erg lang uit. Ik begrijp dat Europa minder belangrijk is voor het concern maar in Europa is al een jaar of 8 sprake van stilstand. De 500 gaat serieus last krijgen van de nieuwe Twingo, een soort kopie maar wel ruimer en praktischer. Om die concurrentie af te houden is de minieme update dit jaar onvoldoende maar moet ie echt een paar centimeters meer binnenruimte bieden. De Panda had wat minder design en wat meer beenruimte achter mogen hebben. De Punto verdient een echte opvolger, niet zijnde een opgeblazen 500, net als de Bravo. Beide nog steeds mooi, maar overschaduwd door bv. Peugeots 208 en 308. Die veel moderner ogen en mooier zijn afgewerkt, maar vermoedelijk ook storingen en storinkjes zullen kennen. Dus toch maar wachten op een echte nieuwe Fiat of AR. En dan is een nieuwe Fiat spider wel handig, laat maar komen. Maak er ook gelijk een Coupe bij :). En combineer voor de kleinere modellen eindelijk eens de twinair met hybridetechniek, bij voorkeur die van Toyota. Beschikbaar en storingsvrij. Alleen zo houd je de auto’s die veel in de stad gebruikt worden, concurrerend.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *