Gerucht: Alfa Romeo Spider wordt Fiat barchetta-opvolger

fiat_barchetta_1995_1

Er wordt al tijden gewerkt aan de opvolger van de Alfa Romeo ‘Duetto’ Spider. De nieuweling wordt ontwikkeld in samenwerking met Mazda, dat van dit project z’n nieuwe MX-5 wil maken. Dat deze Italo-Japanner er komt is nog steeds zeker, alleen lijkt het er op dat de Italiaanse variant onder een andere merknaam dan Alfa Romeo wordt uitgebracht.

Dat meldt tenminste Automotive News, in een bericht over deze vermoedelijke wisseling van strategie. De bron zegt te weten dat Fiat en Mazda, die het project samen zijn aangegaan, binnenkort een bijeenkomst hebben om te spreken over een wisseling van het logo op de motorkap.

Dit zou betekenen dat Alfa Romeo voorlopig geen nieuwe Spider krijgt. We hebben het hier dus niet over de net gepresenteerde 4C Spider maar over een betaalbare cabriolet met de motor voorin, die wellicht de naam Duetto zou krijgen. Marchionne geeft nog geen duidelijkheid over het plan een Alfa Romeo Spider op basis van de MX-5 te maken, al roept hij wel dat zolang hij de baas is, er geen Alfa Romeo’s buiten Italië zullen worden gebouwd. Tijdens de Detroit Auto Show in januari j.l. wilde hij wederom niets over de toekomst van de nieuwe Spider vertellen.

De bronnen van Automotive News zeggen dat het Fiat-concern absoluut niet van het plan wil afstappen, ook omdat dat ontzettend veel geld kost. Er zouden echter wel plannen zijn de cabriolet bij een ander merk onder te brengen. Er blijven er dan twee over: Fiat en Abarth. Een open roadster zou volgens ons uitstekend bij die merken passen; zeker Fiat heeft een lange historie als het om open sportwagens gaat. Daarbij komt nog dat de Fiat barchetta en Mazda MX-5 altijd al concurrenten zijn geweest. Ook is het in 2015 twintig jaar geleden dat de barchetta op de markt kwam, dus in dat opzicht is het een mooi jaar om de open tweezitter te introduceren!