Geruchten: Alfa Romeo Giulia GTA krijgt 500 pk

1920x1080_alfa-romeo-156-gta-logo-HD-Wallpaper

Volgend jaar krijgen we dan eindelijk, na véél te lang wachten, de opvolger van de Alfa Romeo 159 voorgeschoteld. Vermoedelijk luisterend naar de naam Giulia en voorzien van achterwielaandrijving. Ingrediënten die ons erg gelukkig stemmen en het lijkt er op dat Alfa Romeo ook gelijk met een brute GTA komt.

Dat zegt het Engelse AutoExpress te weten. Daarmee zou de nieuwe middenklasser direct de strijd aan gaan met de BMW M3, die 425 pk onder de motorkap heeft. De kracht van de Giulia GTA zou worden gehaald uit de bekende 3.0 V6 biturbo van Maserati en Ferrari. Het vermogen zou daarbij ergens tussen de 480 en 520 pk moeten gaan liggen.

Omdat de Giulia door het nieuwe platform nu echt achterwielaandrijving krijgt moet het een fantastische auto kunnen worden. Door het compleet nieuwe platform zal de Giulia ook niet zwaarder zijn dan de 1.635 kilogram wegende M3 dus wellicht krijgen we echt de jaren ’60 en ’70 weer terug, toen Alfa Romeo’s in veel vergelijkende tests als best sturende auto’s naar voren kwamen.

Ja, ook wij zijn in het verleden teleurgesteld door de vele beloftes en voorspellingen die niet nagekomen werden maar we durven voorzichtig te hopen dat dit echt gaat gebeuren allemaal.