Gespot: Alfa Romeo Giulia MY2020

Dat er wat kleine updates voor de Alfa Romeo Giulia en Stelvio aan zitten te komen is al even bekend. Inmiddels worden de nieuwe varianten zo nu en dan gespot op de Italiaanse wegen. Tijd om alle updates even op een rij te zetten.

De Alfa Romeo Giulia gaat inmiddels 3 jaar mee en dus is een hele kleine update op zijn plaats. Verwacht geen facelift, voor die benaming gebeurt er (gelukkig) te weinig. Wat er wel verandert zijn wat kleine punten die bij sommigen irritatie opwekten of gewoonweg niet meer helemaal van nu waren.

WAT ER GAAT VERANDEREN
– Upgrade interieur
De middenconsole, het stuur en de versnellingspook krijgen een upgrade. Dat wil zeggen dat er kleine dingen aan de vormgeving veranderen en/of dat er voor andere materialen gekozen wordt.
– Een nieuw 8,8″ scherm
Volledig touchscreen en standaard, daarmee vervangt het het 6,5″ scherm dat tot nu toe standaard is. De grafische layout is ook gelijk vernieuwd.
– Level 2 autonomie
Alfa Romeo belooft een snelweg-assistent die vergelijkbaar is met Tesla.
– Nieuwe kleuren
Er komen twee nieuwe kleuren voor de Giulia en Stelvio.

Naar het schijnt gaat ook het hele ‘keuzemenu’ om een auto te bestellen vereenvoudigd worden. We vermoeden dat de auto’s rond de jaarwisseling gepresenteerd worden.