Gespot: Ferrari 288 GTO voor 20 mille

biga

Wát? Een Ferrari 288 GTO met amper kilometers achter de kiezen voor 20 mille? Jawel, en het moet gezegd worden: als je eenmaal achter het stuur van deze auto zit ben je er niet meer achter vandaan te krijgen. Letterlijk. Deze in nieuwstaat verkerende F40-voorloper is namelijk vooral geschikt als je een lengte hebt van niet meer dan een meter.

Een carrosserie van fiberglas, versnellingsbak met vijf versnellingen en een achteruit, schijfremmen, een geveerde voor- en achterwielophanging, verlichting aan buiten- en binnenzijde en een lederen stuur wekken niet de indruk dat het hier om een stukje speelgoed gaat. Wellicht dat de 4 pk sterke motor met elektrische starter en 10″ wielen een tipje van de sluier oplichten. Mocht je het nog niet doorhebben dan verraadt de gigantische ‘Samson’ op de eerste foto het wel: het gaat om een auto voor kinderen.

bigc

De auto, gebouwd door Boissé, deed onder andere mee bij de ‘Little Big Mans 24 Hours’ tijdens Le Mans Classic. De mini-Ferrari staat te koop bij Retromobile Paris, de prijs zal rond de 20.000 euro zijn. Mocht je zelf niet veel binnenruimte nodig hebben, kun je hem misschien ombouwen tot een gekentekende Ferrari voor jezelf, net als deze Amerikaan.
Meer weten? Dat kan via de advertentie van de aanbieder.