Gespot: Lancia Fulvia GT 1e serie, 1968

Waar de Alfa Romeo Giulia en Fiat 124 beide erg bekende klassiekers zijn geworden, is het met de Lancia Fulvia wat minder gelukt met de bekendheid. O ja, de Fulvia Coupé is een erg geliefde auto maar de berlina is lange tijd in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, als je het ons vraagt!

Het tij lijkt de keren voor de sympathieke sedan. De Alfa Romeo Giulia stijgt hard in waarde en de Fiat 124 lijkt in berlina-vorm vrijwel uitgestorven. Dus wordt er gekeken naar andere opties en plots is daar de Lancia Fulvia. We reden zelf enkele jaren geleden een jaartje met een eerste serie berlina uit 1966, een versie met enkele carburateur, de 1C dus. Een ontzettend leuke auto waarbij iedere rit voor veel vrolijkheid zorgde. De Fulvia bleek naast enorm comfortabel te zijn ook nog eens verdraaid lekker te sturen. Het was duidelijk dat de Fulvia uit een tijd stamt dat Lancia vooruitstrevend bezig was.

De ogen sprongen vanmorgen dan ook spontaan van standje nog-niet-helemaal-wakker naar maximaal-open toen we tijdens vijf minuutjes Marktplaatsen deze prachtige GT tegen kwamen, de sportieve versie van wat wij hadden. Te koop bij een bedrijf in Nijmegen dat veel mooie Italiaanse klassiekers heeft staan. Afgaande op de advertenties dan, we zijn er nog nooit geweest.

De Lancia stamt uit 1968, het originele garantiebewijs en het ‘Libretto’ zitten nog bij de auto. De eerste eigenaar, Emilio Vinciguerra uit Bagnone, hield de Fulvia bijna 40 jaar in bezit, tot hij hem verkocht aan de eigenaar die hem ook weer bijna tien jaar in bezit heeft gehad. De derde eigenaar is dus Van der Heijden Auto’s, die claimt dat de auto in zéér goede toestand verkeert. Het interieur is als nieuw, met het plastic nog op de deurpanelen. Ook de buitenzijde is in topstaat, met minimale gebruikssporen. Roest? Dat tref je niet aan op deze GT, zelfs niet aan de bodem die nog volledig origineel is.

De prijs? Die bedraagt € 9.950. Nee, geen tarief dat wij ontvingen voor die van ons, enkele jaren geleden. Die auto was echter niet de helft zo mooi als deze en bovendien lijkt de Fulvia berlina de laatste tijd eindelijk de waardering te gaan krijgen die hij verdient. Daarmee is deze Lancia misschien wel één van de leukste klassieke Italianen die je koopt onder de tien mille!

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Gespot Lancia Fulvia Berlina”]

Link naar de Lancia op Marktplaats.