GESTOLEN: Alfa Romeo 6C 2500 Sport 1942

Het moet het ergste zijn dat je als klassieker-eigenaar kan overkomen: bij je auto aankomen en te moeten concluderen dat hij er niet meer staat. Bij iedere auto is dat verschrikkelijk maar het wordt nog extra pijnlijk als het om een vrij unieke auto gaat die eigenlijk niet vervangbaar is. Exact dát gebeurde gisteren bij de familie Branderhorst.

De familie is in Italië om deel te nemen aan de Mille Miglia. Net als vorig jaar zou de prachtige creatie deelnemen aan de legendarische toer. Niet alleen is het een auto met grote financiële waarde (reken op een € 600.000), de familie is een echte liefhebbers-familie en hebben de auto al twintig jaar in bezit! Vorig jaar gingen we nog uitgebreid op pad met deze bijzondere 6C 2500 Sport. Gisteren gebeurde er echter iets dat je in je ergste nachtmerrie niet verwacht: de bus die er naast geparkeerd werd als beveiliging werd opengebroken, het slot van de trailer gesloopt en de trailer met auto er in gestolen. Als je gisteren als autoliefhebber op sociale media aanwezig was kan het haast niet zijn dat je het volgende bericht niet hebt gelezen:

“From Jeroen Branderhorst
Cari amici, dear friends,
Last night this white Brian James trailer INCLUDING our Alfa Romeo 6C 2500 Sport from 1942 have been stolen in Brecia, Italy. It is there to participate in the Mille Miglia. Who has seen the trailer and our Alfa? Please share!
La scorsa notte questo bianco trailer di Brian James COMPRESO la nostra Alfa Romeo 6C 2500 Sport del 1942 è stato rubato in Brecia, in Italia. È lì per partecipare alla Mille Miglia. Chi ha visto il trailer e la nostra Alfa? Si prega di condividere!”

Gisteren plaatsten we het bericht al op Facebook maar het heeft ons niet helemaal losgelaten dus willen geen gelegenheid voorbij laten gaan om het extra onder de aandacht te brengen. Waar je bij sommige gestolen auto’s kunt verwachten dat ze elders met ander kenteken rondrijden of gesloopt worden voor onderdelen is het bij deze prachtige Alfa Romeo uitgesloten dat iemand er veel plezier van gaat hebben, vermoedelijk verdwijnt hij in een geheime collectie in een kelder. Hopelijk wordt er op tijd een spoor gevonden en de auto nog teruggebracht bij de familie, échte Italofielen.

Zie of hoor je wat, laat dit dan aan de eigenaar of ons weten (we zorgen dat het op de goede plek terecht komt).