Gianluca Italia: Spider komt, merk nog niet bekend

HIRES-s01_Mazda_Roadster_Global_Shot019b_Front3qtr_White_JP

Abarth, Fiat, Alfa Romeo, welke zal het worden? Dat er een Spider gaat komen die in samenwerking met Mazda ontwikkeld is staat vast maar welk logo er op de neus zal verschijnen is volgens Gianluca Italia, de grote baas van Fiat voor Europa, nog niet beslist.

Gianluca Italia is de grote baas van Fiat voor de EMEA regio, oftewel: Europa. Tijdens de introductie van de nieuwe Fiat 500X hadden we een exclusief interview met de spontane Italiaan waarna we enkele bijzondere conclusies kunnen trekken. Uiteraard waren we erg benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent de nieuwe cabriolet die in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld.

IMG_9275

Terwijl Italia (ja, zijn echte naam) enthousiast CorsaItalia Magazine doorbladert antwoordt hij uitvoerig op onze vraag waarom we nog niets gehoord hebben over de Italiaanse Spider, terwijl Mazda de nieuwe MX5 al heeft voorgesteld. Gianluca: “We zijn nog druk met de ontwikkeling van de auto, we willen het goed doen en er is nooit afgesproken dat we onze roadster tegelijkertijd met Mazda zouden presenteren.” Terwijl hij even de tijd neemt om de foto’s van de Alfa Romeo 6C 1750 Testa Fissa goed te bekijken vervolgt hij zijn verhaal: “Het is nooit officieel naar buiten gebracht dat we de cabriolet zouden uitbrengen onder het Fiat label. Het is zeker dat we met een open tweezitter komen maar welk merk binnen de FCA-groep de auto gaat produceren hebben we nog niet bevestigd.” Met een grote glimlach voegt hij toe: “Wees gerust, hij komt en je zult niet teleurgesteld worden.

Toch kunnen we ons niet voorstellen dat de Spider onder de vlag van Alfa Romeo uitgebracht zal worden. Er is al erg veel nieuws rondom het merk met 24 juni 2015 zal het grootste nieuws sinds jaren worden gepresenteerd: de nieuwe Giulia. De komst van een Spider zal worden overschaduwd door deze flinke sedan. Het zal volgens ons dus echt Fiat of Abarth gaan worden, die laatste misschien wel als grootste kanshebber. Een sportieve open tweezitter waarmee Abarth weer een tweede model in het productgamma heeft, na het wegvallen van de Punto, zou namelijk best welkom zijn. Uiteraard kan er later dan altijd nog een wat ‘rustigere’ Fiat worden toegevoegd als instapmodel.