Giovinazzi verlengt bij Alfa Romeo Racing

Het was al een tijdje een publiek geheim dat Antonio Giovinazzi zijn stoeltje zou behouden in het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing. Doordat ook Kimi Räikkönen blijft zullen in 2020 dus dezelfde rijders aantreden voor het merk dat dit jaar zijn officiële comeback maakte in de paddock.

Voor het tweede stoeltje bij Alfa waren veel kapers op de kust; vooral de nu buiten de boot vallende Nico Hülkenberg leek een serieuze gegadigde. Uiteindelijk is toch voor Ferrari-junior Giovinazzi gekozen, die het de afgelopen maanden erg goed heeft gedaan. Naast de Zuid-Italiaan zal de 40-jarige Räikkönen, die in het bezit is van een tweejarig contract, aanblijven als ‘eerste rijder’.

Wat er in 2021 gaat gebeuren met het team is de vraag. Er wordt binnen de racewereld ernstig getwijfeld aan Alfa’s wil om ook na komend seizoen miljoenen in het voormalige Sauber F1 te steken. De dan ingaande regelwijzigingen vereisen grote investeringen, waardoor een beslissing over een langer verblijf in de Formule 1 vroeg in het aanstaande seizoen zal moeten worden genomen.