Glickenhaus bezig met eerbetoon Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa-Romeo-T33-2-Stradale-19-fotoshowImageNew-7a3ed3f8-304960

Bij Ferrari-liefhebbers is de naam James Glickenhaus geen onbekende. Pininfarina bouwde voor hem eerder al een unieke Ferrari P4/5 en P4/5 Competizione die allebei voor veel publiciteit hebben gezorgd. Inmiddels is James bezig met een nieuw project, een eerbetoon aan de Alfa Romeo Tipo 33 Stradale.

Het nieuwe project maakt ons erg enthousiast. Het grote voorbeeld van eind jaren ’60 is één van de favoriete auto’s uit die tijd en de eerdere projecten van Glickenhaus bekijkend kunnen we niet anders dan concluderen dat het weer een bijzondere creatie zal gaan worden.

Het gaat om een auto die ergens tussen de 700 en 750 kilo gaat wegen en een vermogen zal krijgen van ongeveer 500 pk. Als we dan bedenken dat Alfa Romeo zelf de nieuwe 4C al enigszins aan de 33 Stradale koppelt, is het niet vreemd te denken dat Glickenhaus de carbon monocoque van deze splinternieuwe sportwagen zal pakken als basis. Welke motor er gebruikt zal worden, is nog niet helemaal bekend, voor de hand liggend is de nieuwe V6 Biturbo van Maserati. Die is relatief licht en het vermogen van 500 pk moet geen groot probleem zijn.

Glickenhaus maakt zelf geen geheim van het project. Volgens hem deze unieke auto de merknaam Scuderia Cameron Glickenhaus krijgen, met de typenaam P 33.