GTA van Team Slotemaker in ere hersteld

alfa-gta-slotemaker-0

In het voorjaar van 1966 kocht Rob Slotemaker twee auto’s die hij niet meer zou vergeten. Voor het Dutch Touring Car Championship liet hij twee GTA’s overkomen, exemplaren met chassisnummers AR613099 en AR613486. Rob reed met dat eerste nummer, de dan jonge coureur Wim Loos mag in AR613486 van start gaan. En precies die auto zie je hier op de foto’s.

Wim won in het eerste seizoen gelijk drie races en werd ook nog twee maal tweede. Genoeg om het kampioenschap direct te winnen. Een jaar later begint het allemaal nog beter en wint hij de eerste vier races op rij. Het leek er op dat Loos voor de tweede keer op rij kampioen werd maar alles liep anders…

alfa-gta-slotemaker-6

In de zomer van 1967 nam Wim Loos deel aan de 24uurs race van Spa. Met de geleende Giulia Sprint GTV kreeg hij een verschrikkelijk ongeluk waarbij hij helaas het leven verloor. Een drama voor de Nederlandse autosport waar een groot talent werd weggenomen. Omdat hij zo succesvol was in zijn eigen Team Slotemaker GTA werd hij zelfs met deze auto gereden op zijn begrafenis.

alfa-gta-slotemaker-67

Bijna vanzelfsprekend verdween de auto daarna uit schijnwerpers tot Alfaholics de auto enige tijd geleden op het spoor komt. Helaas al ‘gerestaureerd’ en voorzien van een compleet rode laklaag. Een auto met zo’n historie verdient volgens de heren van het Engelse bedrijf meer en dus besluiten ze de auto tot de laatste schroef uit elkaar te halen en in zijn oude glorie te herstellen.

alfa-gta-slotemaker-2

Inmiddels is de restauratie achter de rug, het hele project is te vinden op de website van Alfaholics. Terug zijn de originele uitstraling en kleuren, terug is ook een stukje historie. Een ware aanwinst voor de historie van Team Slotemaker en Autodelta.

alfa-gta-slotemaker-3

Men heeft geprobeerd de auto niet ‘over te restaureren’ en dat is goed gelukt. Ondanks dat alles opnieuw moest door de eerdere, niet al te perfecte restauratie. Op de achterruit is zelfs de originele sticker van de slipschool van Slotemaker nog aanwezig!

alfa-gta-slotemaker-5

Er is, technisch gezien, zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande onderdelen. Uiteraard is alles wel aan een grondige inspectie onderworpen en waar nodig vernieuwd.

alfa-gta-slotemaker-4

Meer foto’s van het eindresultaat? Alfaholics.com biedt uitkomst! Wij gaan onder het genot van een kopje koffie nog eens rustig een half uurtje kijken…