Heftig: Giannini 350GP Anniversario heeft 350 pk!

Voorwielaandrijving en de motor voorin, dat zijn wat kenmerken van een moderne Fiat 500. Althans, bij een normále Fiat 500, bij deze Cinquecento is alles anders. Maak kennis met de Giannini 350GP Anniversario, één van de meest heftige 500’s die we kennen.

Giannini Automobili viert dit jaar het 100-jarig bestaan en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Hoewel het bedrijf officieel pas in 1920 werd opgericht had één van de Giannini-broers, Attilio en Domenico, al een bescheiden werkplaats. Gisteren werd in het Parco Del Valentino in Turijn de mega brede en krachtige Giannini 350GP voorgesteld.

De absurde 350GP is vrijwel volledig gebouwd van carbon waarbij het je vast al opgevallen was dat er geen plaatwerk deel gelijk is aan dat van een normale Fiat 500. Het meest bijzondere is wat ons echter niet eens de carrosserie maar de techniek: een van de Alfa Romeo 4C afgeleide krachtbron die goed is voor een duizelingwekkende 350 pk! Jawel, in een 500! De motor ligt niet op de plek waar hij zat toen de basis voor dit project de fabriek uitrolde maar ligt achterin, net achter de vooras. Uiteraard is de aandrijving dus ook verhuisd naar de achterwielen.

Van de bijzondere creatie worden, bij voldoende animo, maximaal 100 exemplaren gebouwd. De geschatte prijs van deze Giannini zal in Italië rond de € 150.000 liggen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”66″ gal_title=”Giannini 350GP Anniversario”]

Met dank aan Rinaldo voor de informatie.