Het interieur Maserati GranTurismo MC Stradale

maseratigranturismomcstradale

Maserati presenteerde enkele dagen geleden de nieuwe GranTurismo MC Stradale die nu plaats biedt aan vier personen. De logica hierachter ontbreekt ons een beetje, maar daar is vast goed over nagedacht. Hoewel de twee extra plekjes de grootste verandering zijn, liet Maserati een afbeelding nog even achterwege. Die kunnen wij inmiddels wél laten zien.

De werknemers van de fabriek in Viale Ciro Menotti (Modena) moeten even extra goed opletten want het verschil met de GranTurismo Sport is wat kleiner geworden door de montage van twee extra zitplekken. Aan de buitenzijde zijn ook wat veranderingen te vinden, waaronder de motorkap die een centrale luchtinlaat heeft gekregen. Deze lap plaatwerk is gefabriceerd van koolstofvezel. Aan de achterzijde zien we gewijzigde uitlaten. De prachtige coupé staat op nieuw ontworpen, gesmede 20″ wielen.

[nggallery id=140]

Onder de eerder genoemde, lichtgewicht motorkap de bekende 4,7 liter V8 met 460 pk die wordt gekoppeld aan de MC Race Shift 6-traps elektronisch geschakelde versnellingsbak. De 300 km/u wordt met 3 kilometer overschreven en terug naar stilstand lukt uitstekend door de montage van nieuwe carbonkeramische schijfremmen van Brembo.