Hoera! Huayra Roadster nieuwste speeltje van Pagani

Pagani komt na exact vijf jaar met een open versie van de Huayra. De toch al extreme sportwagon is als cabriolet nog specialer en wat ons betreft zeker zo geslaagd als de dichte tweezitter. Als je naar het indrukwekkend vormgegeven dak en de rest van de achterzijde kijkt is dit alles behalve een ‘kom we snijden het dak er af klusje’ geweest.

Door de afdekkap heen kun je de prachtige V12 zien, in de Roadster goed voor 765 pk, 65 meer dan de coupé in z’n oorspronkelijke vorm meekreeg. Het koppel? Een duizelingwekkende 1.000+ Nm! Nog krachtiger kan ook, dan kom je bij de gesloten Huayra BC die 800 pk levert. Je kijkt naar de felblauwe lak en twijfelt of je scherm nog goed is? Niet doen, het is blauw koolstofvezel! Door het lichte carbon veel te gebruiken is de Roadster 70 kilogram lichter dan de dichte Huayra! Het totaal gewicht komt daarmee op 1.280 kilo.

De gesloten Huayra met 700 pk en 1.350 kg sprint in 3,3 seconden naar de 100 en geeft pas op bij 360 km/u. Vermoedelijk komt de Roadster door zijn 65 pk extra en 70 kilo minder gewicht net onder de drie tellen. De topsnelheid heeft ook veel met de aerodynamica te maken dus daarover durven we geen uitspraken te doen.

De Huayra Roadster is verkrijgbaar met twee type dakjes, eentje van koolstofvezel die je buiten de auto zult moeten bewaren als je open gaat rijden en eentje van stof die je mee kunt nemen.

De basisprijs van dit lekkers? Ga zitten, hou je vast en haal diep adem: € 2.280.000 zonder belastingen. We herhalen het nog even: twéémiljoentweehonderdentachtigduizend euro, zónder (ja, nogmaals, zónder) belastingen! Haast is ook nog geboden als je er eentje wilt hebben, er worden 100 stuks gebouwd.

[Best_Wordpress_Gallery id=”47″ gal_title=”Pagani Huayra Roadster”]