IAA Frankfurt 2013: het nieuws van Alfa Romeo

130902_AR_GiuliettaMY2014_01

Op de stand van Alfa Romeo zal het tijdens de IAA van Frankfurt draaien om de vernieuwde Giulietta. Net als bij de MiTo gaat het om kleine wijzigingen aan het front en tevens zal het interieur een update krijgen. Grootste verandering: de Giulietta kan naar keus uitgerust worden met een 5″ of 6,5″ navigatiescherm.

De Giulietta draait al de nodige jaren mee en dus vond Alfa Romeo het tijd voor een kleine update, net zoals de MiTo deze ook krijgt. Kijken we naar de buitenkant dan valt vooral de gewijzigde grille op. De bovenzijde van het hart lijkt in de carrosserie te verdwijnen en daarnaast zijn de mistlampen voorzien van een chromen rand.

130902_AR_GiuliettaMY2014_02

Daarnaast zijn er nieuwe ontwerpen voor de 16″, 17″ en 18″ wielen en worden er drie nieuwe kleuren aan het gamma toegevoegd: Moonlight Pearl, Anodizzato Blue en Bronze. Een verandering waar veel potentiële kopers vrolijk van worden vinden we in het dashboard, vanaf modeljaar 2014 (rond oktober/november bij de dealer) kan er namelijk gekozen worden voor een touchscreen scherm in het dashboard zelf en daarmee vervalt het klapscherm dat bovenop het dashboard zat. Dit systeem zal vermoedelijke redelijk overeen komen met dat van de Fiat 500L.

130902_AR_GiuliettaMY2014_05

Het interieur is verder voorzien van een nieuw stuur en de stoelen geven, volgens Alfa Romeo, meer zijdelingse steun. Dat laatste is een positieve ontwikkeling want hoewel de zittingen in de Giulietta prima zitten kon het wat houvast betreft best een stukje beter. De ‘omlijsting’ van het dashboard is voortaan in de kleur van het interieur te bestellen en dat zal vermoedelijk afhankelijk zijn van het uitrustingsniveau.

Ook technisch is er een nieuwigheid te melden: er wordt een 150 pk sterke 2.0 JTDM 2 motor aan het gamma toegevoegd die een koppel heeft van 380 Nm. Of deze ten koste gaat van een andere dieselmotor is ons nog niet bekend.

130902_AR_GiuliettaMY2014_04

Het modelgamma zal voortaan bestaan uit vijf niveaus, Impression, Progression, Distinctive, Exclusive en Quadrofoglio Verder. Vanaf de Progression is er audiobediening op het stuur en zijn de achterramen elektrisch te bedienen, bij de Distinctive zijn ook lichtmetalen wielen, lederen stuurwiel, dualzone climate control en een chromen lijst om de zijruiten aanwezig. De Exclusive heeft standaard 17″ wielen, lederen bekleding, armsteun achter, elektrisch inklapbare spiegels, parkeersensoren en veel meer lekkers.

Verder zal op de stand van Alfa Romeo de vernieuwde MiTo te zien zijn. Met eveneens gewijzigde grille, nieuwe motoren, 5″ touchscreen met navigatie en nieuwe bekledingsvarianten is de MiTo klaar voor zijn laatste sprintje naar de eindstreep. Uiteraard zal ook de Alfa Romeo 4C weer aanwezig zijn.