Interclassics & Topmobiel 2014 groot succes

IMG_4639

We hebben sinds enkele uren de kaken weer op elkaar, nadat ze van verwondering langdurig open hadden gestaan. Met ontzettend veel plezier hebben we afgelopen weekend rondgestruind op Interclassics & Topmobiel in het MECC Maastricht. We waren bepaald niet de enigen, want met 28.000 bezoekers was het de drukste editie tot nu toe.

En zo liepen we tussen de schitterende Maserati’s (het thema van dit jaar), Alfa’s en andere Italianen door om van de ene verbazing in de andere te vallen. Enerzijds door de bijzondere auto’s, anderzijds vanwege de ‘opvallende’ prijzen. Een uitgebreid verslag volgt nog, maar wat we in ieder geval kunnen concluderen is dat de internationale markt van wat duurdere klassiekers absoluut niet op zijn gat ligt, zelden zagen we zoveel bordjes met ‘Sold’. Inderdaad, ‘internationale markt’, want diverse standhouders vertelden dat de kopers vooral uit het buitenland kwamen.

IMG_4640

In de categorie ‘eredivisie’ konden we geen keuze maken bij het maken van een top-3-lijstje. Wel hadden we een enorm zwak voor deze Abarth 850 Sestriere die te koop stond bij Stolze Classic Cars. Voor ongeveer 31 mille kocht je een bijzonder stukje Abarth-historie, waarbij je je wel moest realiseren dat dit geen kwestie was van een budget-restauratie.

IMG_4642

In de categorie ‘betaalbaar’ werd ons hart gestolen door een schitterende Alfa Romeo Spider Coda Tronca. Voor 18 mille niet direct een koopje, maar deze origineel-Nederlandse Spider met nog geen 80.000 km op de teller stond er wel prachtig bij! Hij was overigens zondagmiddag nog niet verkocht.

IMG_4627