Iso Grifo smeekt om liefde (en flinke restauratie)

Je hebt tijd over en zoekt een restauratieproject dat niet te makkelijk moet zijn? Dan hebben we de ideale klus voor de komende winter gevonden: een compleet originele Iso Grifo die zo’n twintig jaar in een schuur heeft genoten van zijn pensioen maar niet kan wachten om zijn oude dag wat actiever door te brengen.

In 1967 verliet deze Grifo GL de fabriek, als serie 1. Het is één van de 34 rechts gestuurde Grifo’s en is vrijwel helemaal compleet (de bumpers liggen in de kofferbak). De buitenzijde, het interieur, de tellers, vrijwel alles is nog aanwezig en dat is absoluut een grote pré als het om restaureren gaat. Onderdelen voor de Grifo zijn namelijk niet bepaald op iedere hoek van de straat te krijgen.

Onder de motorkap de originele ‘matching numbers’ V8 van Chevrolet, met 300 pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met vier verzetten. De huidige eigenaar kocht de Grifo in 1986 om deze te laten restaureren. Hoewel de auto naar het restauratiebedrijf is gestuurd werd de klus nooit geklaard en de auto verdween in een loods om daar pas kortgeleden weer ‘herontdekt’ te worden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Iso Grifo RM Sothebys”]

De auto wordt aangeboden door RM Sotheby’s. Een schatting van de opbrengst wordt niet gegeven maar mooie Grifo’s zijn de half miljoen inmiddels voorbij dus reken niet op een koopje.