Italia a Zandvoort 2013: druk, gezellig en spectaculair

zandvoort3
Met sommige dingen moet het gewoon meezitten: het weer. En dat deed het dan ook gisteren op het circuit van Zandvoort. Het Italiaans feest was ontzettend druk en met veel moois, lekkers en snels hebben we zelden zoveel positieve reacties gehoord. Een succes dus, Italia a Zandvoort 2013.

Het enige gehuil kwam van twee auto’s, Formule 1’s om wat exacter te zijn. De oude bolides van Alesi en Berger waren voor dit spektakel uit het vet gehaald en zorgden voor sensatie waarbij coureurs Jan Lammers en  Frits van Eerd voor joelende en zwaaiende mensen zorgden.

zandvoort5

Ook als de Formule-bolides zich niet op het plakkerige asfalt begaven was het geen seconde leeg op het circuit want er was een overvol programma. Van Vespa tot Ferrari, van Fiat 500 Abarth tot Maserati, actie stond centraal tijdens deze dag.

zandvoort2

Naast de baan was er geen strijd zoals op het circuit, daar ging het er vooral erg gezellig aan toe. Druk bezochte stands met lekkers en moois en natuurlijk een riante ’tricolore-stand’ van Fiat Group Automobiles NL waar al het nieuws was te zien. Grote aandachttrekker was natuurlijk de Alfa Romeo 4C maar ook de Fiat 500L Trekking, Maserati Quattroporte en Ferrari FF trokken meer dan genoeg aandacht.

zandvoort6

Ook op het clubterrein was het een drukte van jewelste. Tientallen clubs hadden een mooie rij auto’s opgesteld waarbij het een mooie mix van klassiek, modern, tuning en origineel was. Goed, foto’s zeggen meer dan woorden bij een zonnig evenement als dit dus daar gaan we:

[nggallery id=176]

Op onze Facebook-pagina zal komende tijd nog meer beeld worden toegevoegd!