Kimi’s epische openingsronde in Portugal

Kimi Raikkonen pakt tien rijders tijdens eerste ronde

Episch is geen woord dat we vaak in onze berichten gebruiken. Als de reacties op zowel youtube als facebook er echter vol mee staan dan durven we het wel aan. Afgelopen weekend was het tijd voor de F1-race in Portugal. Het was weer eens geen aaneensluiting van spannende momenten maar Kimi Räikkönen zorgde voor een moment om niet snel te vergeten.

Kimi startte op plek 16, niet echt iets om de social media voor aan te slingeren. Zijn eerste ronde gaat echter de boeken in als een legendarische. In zijn Alfa Romeo weet hij de eerste ronde op te klimmen van plaats 16 naar 6! Kortom, tien auto’s zien de Fin in die eerste ronde voorbij stuiven en vooral het gemak waarmee hij het weet te doen is bijzonder. De reacties op social media zijn eensgezind, werkelijk iedereen van over de wereld heeft respect voor de openingsronde van ‘The Iceman’. Binnen een minuut scrollen door de reacties komen we ook al talloze keren tegen dat deze ronde nog ‘epischer’ is dan die van Senna in 1993 tijdens de GP van Donington. Over die vergelijking doen we gewoon even geen uitspraken maar Kimi, wat heb je een briljante ronde gereden!!!

Kimi Raikkonen’s briljante openingsronde tijdens de GP van Portugal.

En vooruit, voor de vergelijking doen we de openingsronde van Senna er ook even bij. Ook prachtig maar de Fin doet met zijn Alfa Romeo wel een dappere poging om een nog spectaculairdere eerste ronde te rijden. Senna wint het dan weer als het om geluid gaat. En wat waren de F1-auto’s in die tijd toch bloedmooi.

Senna’s openingsronde in Donington.