Klassieker van de week: Abarth 695 SS

abarth-695-ss

Valt zo net voor het weekend  onze mond toch nog een keer open van hebberigheid. Een klassieke Fiat 500 blijft, hoewel het niet de meest originele keuze is, één van onze favoriete klassiekers. Als je dan een heerlijke ‘anabolen-versie tegenkomt, kunnen we niet anders dan al onze spaarvarkens zo snel mogelijk stukslaan.

Een Abarth 695 SS is één van de meest smakelijke 500-varianten. Dit exemplaar stamt uit 1964 en is voorzien van alle papieren, historie en een FIA paspoort. Zoals je op één van de laatste foto’s kunt zien heeft de Abarth al vele kleuren gehad. Tijdens zijn ‘sport-verleden’ is alles keurig bijgehouden, zodat er van de periode tussen 1967 en 1980 erg veel beeldmateriaal en informatie aanwezig is.

[nggallery id=173]

De 695 staat er nu in topstaat bij en het moet een genot zijn om met dit apparaat rond te scheuren. De brede wielkasten en dichte wielen geven de 695 zijn karakteristieke dikke uitstraling. Uiteraard biedt het openstaande motorkapje zicht op een prachtig motorblokje. Ook het interieur is compleet racy met de juiste klokkenwinkel en fijn kuipstoeltje. Een prijs? Die vermeldt aanbieder Wim Prins niet, maar je hoeft er niet eens zo heel veel verstand van te hebben om te weten dat dit geen paar-duizend-euro-koopje is.