Klassieker van de week: Abarth 850TC Nürburgring

IMG_7441

Sommigen zullen er niks van begrijpen: ronddolen tussen klassiekers van het kaliber Ferrari, Maserati en Lamborghini en dan onder de streep een Abarth 850 TC Nürburgring als grootste wens overhouden. Het overkwam de schrijver afgelopen zaterdag tijdens de ouderwets gezellige Antwerp Classic Salon.

Origineel en onverprutst, deze 850 TC Nürburgring, op de stand van de Duits-Belgische klassiekerspecialist Movendi. Gebouwd in september 1963, met ‘deurtjes verkeerd’ dus, kleine koplampen en stoffen bekleding. Maar wat een pláátje… De onvolkomenheden droegen alleen maar bij tot de authentieke uitstraling. Gewoon helemaal niks aan doen dus en op de eerste de beste voorjaarsdag meteen lekker gaan rijden.

IMG_7439

Wat met de 52 pk 847 cc motor nog best het nodige plezier zal opleveren. Abarth beloofde een top van 150 km/u, wat in zo’n klein autootje op minimaal 250 km/u gaat lijken. Drie eigenaren hebben dezelfde sensatie beleefd, de originele Italiaanse documenten uit 1963 zijn nog aanwezig. Op het prijskaartje staat € 42.500, aan de stevige kant, maar voor zo’n originele Abarth – we gaan er gemakshalve van uit dat papieren en chassisnummer kloppen – is het ook geen absolute fantasieprijs.

IMG_7444

Op zoek naar meer foto’s hebben nog even op www.mo-vendi.de gekeken, waar de 850 TC ook te vinden is. Niet verkocht tijdens de beurs dus, wat toch bij relatief veel auto’s wel het geval was, want van crisistijd was in Antwerpen weinig te merken. Al waren de kopers in de regel geen Nederlanders…