Klassieker van de week: Agnelli’s Fiat Panda 4×4

Unieke Panda 4x4 van voormalig Fiat-baas binnenkort geveild

Steeds meer mensen schatten de eerste serie Panda van Fiat op waarde. Vooral de 4×4 is een relatief kostbaar liefhebbersobject geworden. Voeg een link met voormalig Fiat-bestuurder Gianni Agnelli toe en je kunt dat ‘relatief’ weghalen. De auto waarmee l’Avvocato ’s winters de sneeuw en heuvels in St. Moritz trotseerde wordt binnenkort geveild.

De auto is recent onder handen genomen bij Garage Italia, niet toevallig het bedrijf van kleinzoon Lapo Elkann. Dat is erg subtiel gedaan; slechts het interieur lijkt te zijn vervangen door niet originele spijkerstof van Vitale Barberis Canonico, die bovendien erg smaakvol en vermoedelijk ook van betere kwaliteit is dan de originele stof. Stijlicoon Agnelli was gek op de combinatie van zilvergrijze lak en een blauw interieur, die dan ook regelmatig bij zijn auto’s te vinden was. Dat zijn wagenpark niet louter uit exoten en unica bestond blijkt wel uit de Panda.

De Panda wordt op 15 november bij de Classic Cars, Youngtimers & Memorabilia Auction van Aste Bolaffi geveild en zal naar schatting tussen de € 20.000 en € 30.000 opbrengen.