Klassieker van de week: Alfa Romeo 1750 GTV

large_136007133903

In de rubriek Klassieker van de week iedere week een auto die ons opviel. Weinig kilometers, exclusiviteit, kneuterigheid of jeugdsentiment: als de auto op één of andere manier maar onze aandacht trekt. Dat is ook het geval bij deze Alfa Romeo 1750 GTV uit 1970. We krijgen er namelijk ontzettend veel zin van om lekker over buitenwegen te scheuren, weer of geen weer…

De Blu Olandese ‘Bertone‘ trok onze aandacht door de mooie kleur in combinatie met de gele koplampen. Toen we de tekst van aanbieder Wim Prins lazen kregen we een aardige indruk van het soort auto: een onzettend lekker rij-ijzer waarmee je je niet druk hoeft te maken om een klein krasje. De verkoper uit Nunspeet geeft het zelf al aan in de tekst: “Heerlijke Bertone 1750 GTV, niet het strakste koetswerk maar wel een erg strak sturende auto met snelle 2.0 liter motor en goed schakelende bak. Perfect exemplaar voor een klassieker rally en om gewoon veel plezier van te hebben.

large_136007133904

Kortom: een goed onderstel, lekkere motor, lichtmetaal dat niet origineel is maar wel ‘dik’ staat en bumpers die schitteren door afwezigheid: wij houden er wel van. De motor is een 2-liter Nord, afkomstig uit het sterkere broertje van deze coupé, de 2000 GTV. Met een vermogen van meer dan 130 pk goed voor erg veel lol door het niet al te hoge gewicht van 1.035 kilo en achterwielaandrijving. Op de website is overigens te zien dat het er allemaal nog netjes uit ziet onder de motorkap.

large_136007133907

Het interieur is voorzien van het, in onze ogen, mooiste dashboard, ook wel het ’tieten-dashboard’ genoemd. Dit vanwege de twee ronde klokken die nogal prominent aanwezig zijn, maar dat is wellicht een overbodige toelichting. Voor een originaliteitsfreak is deze auto ongetwijfeld niet zo geschikt. Maar maakt dat uit? In onze ogen niet want voor de prijs van € 6.900 die Prins vraagt moet je ook wel een bepaald verwachtingspatroon hebben als je deze auto bij de Alfa Romeo dealer gaat bekijken. Wij vinden het in ieder geval een prettige prijs voor een heerlijk scheurapparaat!