Klassieker van de week: Fiat 1100 103H Lusso

6167

In de rubriek ‘Klassieker van de week‘ proberen we regelmatig een leuke klassieker te tonen. Een mooi verhaal, een aantrekkelijke advertentie of andere goede reden zijn daarbij de aanleiding. Deze week een hele ‘echte’ Fiat 1100 die we recent op de foto hebben gezet voor een reportage in een klassiekertijdschrift.

Voor het magazine Klassiek&Techniek ging ik enkele maanden geleden op pad met de Fiat 1100 103H Lusso van Harry Hoving. Een auto die bij mij ontzettend veel sympathie opwekte. Ik schoot dan ook een complete geheugenkaart vol om bij thuiskomst direct het verhaal te schrijven. Een eerlijke auto met busladingen uitstraling en een bijzonder vriendelijk karakter.

6461

Naast de eigen Giulietta valt weer eens op wat een compacte afmetingen de auto’s destijds hadden, waarbij het interieur met al het glas en dunne raamstijlen haast nog ruimtelijker aan doet. Hoe dan ook, de Fiat 1100 staat te koop omdat Harry, autoliefhebber in hart en nieren, opzoek gaat naar wat anders. Vaak moeten we bij dit soort berichten aangeven dat we de auto er op de foto’s goed ziet, maar dat dat in het echt nog wel eens kan tegenvallen. dat is bij deze ‘Millecento’ beslist niet het geval, we zijn behoorlijk verliefd geraakt op deze 1100, alleen zorgen diverse oorzaken er voor dat wij geen koper zullen worden. Een aanrader is het wel, deze 1100!

[nggallery id=180]

Harry vraagt € 6.999 voor de 1100. Tuurlijk, wacht je een tijd dan kan het goed zijn dat je een 1100 tegenkomt voor minder maar de kans dat het een redelijk exclusieve Lusso is en dan ook nog in deze staat acht ik niet zo vreselijk groot. De advertentie op marktplaats vind je hier, klik.