Klassieker van de week: Fiat 850 uit 1971

Eindelijk weer terug: de Klassieker van de week. Iedere week een leuke, bijzondere, betaalbare of opvallende klassieker die we tegenkwamen op het net. Deze week een Fiat 850 in een ogenschijnlijk keurige staat. Sterker nog: voor 5 mille moeten we ons bedwingen niet een kijkje te gaan nemen.

Hardstikke leuk allemaal, die klassiekerprijzen die alsmaar hoger worden. Leuk als je er eentje hebt, leuk als je er eentje koopt met de hoop op winst, niet leuk als je nieuw bent in het klassiekerwereldje en dus nog in moet stappen voor een leuk tarief.

Steeds minder klassiekers zijn betaalbaar. Oké, er komen youngtimers voor terug die vaak nog in de lagere prijsklassen zitten, maar ben je gek op chroombumpers en ouderwetes gepruttel dan wordt het steeds lastiger om voor een paar duizend euro iets leuks te vinden. Op Marktplaats kwamen we deze Fiat 850 tegen, in een beige kleur en op het eerste gezicht (lees: op de foto’s) in een nette staat. De Fiat 850 in het algemeen is een ideale eerste klassieker, met simpele techniek, een eenvoudige bouwwijze en meer dan voldoende karakter. Onderdelenprijzen zijn nog goed te doen en zaken als verzekering en verbruik zullen de hobby niet in de weg zitten.

Een greep uit de advertentietekst:

Fiat 850
Bouwjaar 1971
62.000 km
Kleur ivoor wit
Apk 28-11-2020
Unieke auto!! 35 jaar van zelfde eigenaar geweest.
Alle orginele papieren zitten er nog bij!!
Staat ook geregistreerd op rdw als 1e eigenaar
De auto rijdt prima en verkeerdt in een nette staat.
Wij zijn er niet altijd, daarom is het beter om van te voren te bellen voor een afspraak.

Kortom: geen reden om aan te nemen dat je direct voor grote kosten komt te staan. Extra leuk is alle documentatie en het garantiebewijs van Van den Dungen in Veghel.

De vraagprijs? Die bedraagt 5 mille, of om exact te zijn € 4.999. Een bedrag dat je thuis vermoedelijk nog een beetje kunt wegpoetsen onder het mom van ‘een hobby mag geld kosten’. We hebben de auto uiteraard niet in het echt gezien dus wellicht ren je dan gillend weg maar wat ons betreft is dit snoepje een bezoekje waard.

De 850 staat in Apeldoorn, bij Autohandel A Roest. We vermoeden dat de ‘A’ voor ‘Anti’ staat.