Klassieker van de week: Lamborghini Countach met 187 km

lamborghini_countach_002

Sinds ‘The Wolf of Wall Street’ in de bioscoop draait, lijkt de Lamborghini Countach ineens een flinke opleving te krijgen qua populariteit. Samen met onder andere een Ferrari Testarossa schittert deze stier in de film en zullen de beelden veel ‘jong volwassenen’ weer even doen denken aan de tijd dat één van deze twee klassiekers in postervorm boven het bed hing. Tijd om op het internet te zoeken naar een mooie. 

lamborghini_countach_001

Na amper een minuut zoeken naar een exemplaar met weinig kilometers stuitten we op deze Countach die nog compleet nieuw is: 187 km staat er op de teller. Het grootste deel daarvan is gereden door de jongens van Balboni tijdens het testrijden vóór aflevering. De eigenaar heeft de sleutels vervolgens in 1990 in zijn handen gedrukt gekregen en de auto thuis, in een geklimatiseerde omgeving, neergezet.

lamborghini_countach_004

De auto werd geregeld nagekeken op ouderdomssporen en het interieur kreeg met regelmaat een behandeling om uitdroging te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de motorruimte, waar slangen en dergelijke op tijd werden vervangen zodat deze geen ‘gebruikte’ uitstraling kregen. Gevolg: hier zie je de vermoedelijk nog het meest in de buurt van nieuwstaat verkerende Countach die er bestaat.

lamborghini_countach_005

Als je ons naar onze persoonlijke voorkeur vraagt dan zouden we liever een Ferrari Testarossa uit dezelfde tijd hebben. Maar niettemin kunnen we toch ten volle genieten van deze foto’s, wat is deze auto toch een icoon! Een prijs kunnen we helaas niet noemen, want die is ‘On Request’. De Lambo staat HIER te koop.

lamborghini_countach_003

Bron: ClassicDriver.com