Klassieker van de week: Maserati GranSport

Oké, wellicht nog wat nieuw om als klassieker door het leven te gaan maar wat is deze Maserati GranSport lekker! Hoewel we de ‘banaanachterlichten’ van de 3200 GT meer kunnen waarderen dan de forsere units van diens opvolger, zetten we ons daar bij deze ultieme versie bijzonder gemakkelijk overheen.

De GranSport is de snelle, heftige versie van de Coupé (vaak als 4200 GT aangeduid). De Coupé perst een verrukkelijke 390 pk uit zijn V8 en dat resulteert in magische cijfers: 0 tot 100 km/u neemt slechts 4,9 seconden in beslag, de top ligt op 285 km/u. De Coupé is een échte GT, die sportiviteit combineert met comfort. Als extra heftige uitvoering kwam Maserati dus met de GranSport. Met 400 pk slechts 10 pk sterker maar wel voorzien van een strakker onderstel, betere aerodynamica en een sportiever interieur met fantastische sportstoelen. Het extra vermogen werd vooral uit het vernieuwde uitlaatsysteem gehaald, dat ook nog eens véél aanweziger klinkt. De acceleratie is fractioneel sneller, de top ligt 5 km/u hoger.

Toen we bij Sam van Dalen waren om een Coupé Fiat en Alfa Romeo GTV te fotograferen kwamen we deze Maserati GranSport tegen. We zijn al gek op de GranSport maar de Bianco Fuji parelmoerlak maakt het wel tot een héél groot feest, om nog maar te zwijgen over het blauwe interieur. Leder, een prachtig geruite stof op het dashboard en de achterkant van de stoelen en carbonfiber maken het tot de ultieme Maserati van deze reeks. Voor € 42.500 mag de auto van eigenaar wisselen, als we het hadden dan was dit bericht al niet meer nodig geweest!

Tot slot nog de tekst van de website van Van Dalen:
Een witte raaf is de GranSport zeker, ditmaal heel letterlijk in de parelmoerlak Bianco Fuji. Een uiterst zeldzame combinatie in uitmuntende kwaliteit! Volledig Maserati-dealer onderhouden exemplaar afkomstig van de tweede eigenaar. De auto werd in december 2006 nieuw afgeleverd door Maserati-dealer Saggio in Duitsland. Daar is de auto ook tot en met 2016 in onderhoud geweest; in 2017 bij 75.101 kreeg de auto zijn laatste onderhoud bij Tamsen. De parelmoerlak “Bianco Fuji” combineert het mooist met deze Blu Navy leder en tex met carbon delen, de grigio 19″ GS-velgen met de Rosso remklauwen. Extra opties zijn bij deze GranSport de parkeersensoren, cruise control, stoelverwarming, memorystand voor de bestuurdersstoel en Becker audiosysteem met “Auditorium” speakers.

Bekijk de witte GranSport hier.